kiss!!!

Thursday, 24 March 2011

kehidupan...


 assalamualaikum..

CINTA, KASIH, SAYANG dan HATI (sekadar renungan...he..he)


ok ini aku copy paste dari note....kawan2 aku..sekarang nak kongsi dengan sume....baik tak...kite bace ramai2 ek...:)

CINTA :
(sebelum kahwin)


C = cubit kiri, kanan rasa.
I = impian indah ibarat syurga.
N = nikah impian utama.
T = taat setia membawa bahagia.
A = awal dan akhir bersama-sama

(selepas kahwin)
C = cuka yang dituang pada luka.
I = iblis yang merosak minda.
N = nafsu semata-mata.
T = tuba yang dibalas semula.
A = api dalam neraka.

KASIH :
(sebelum kahwin)
K = kongsi semua suka duka.
A = abang adik, ayang anja.
S = sumpah janji di bibir sentiasa.
I = istana bahagia dah dicipta.
H = hatiku hatimu jua.

(selepas kahwin)
K = kaki tangan naik kat kepala.
A = abuk pun tara, nak makan apa??
S = simpati langsung tak ada.
I = ironi membakar jiwa.
H = hidup mati sama je.

SAYANG :
(sebelum kahwin)
S = sikit-sikit SORRY, sikit-sikit SORRY, mengada!
A = asal free mesti nak jumpa.
Y = you lap me, I lap you!
A = apa saja sanggup diduga.
N = nak itu, nak ini... mesti dapat.
G = gula-gula, coklat, teddy bear hadiah utama.

(selepas kahwin)
S = salah sikit kiamat dunia.
A = air tak sedap, basahlah mata.
Y = yang betul dia je.
A = ada takde, bagi anak reti la.
N = nak dilawan, digelar derhaka.
G = gaduh sampai lebam.

HATI :
(sebelum kahwin)
H = hanya dikau yang daku cinta.
A = air paip pun manis macam gula.
T = tak jumpa sehari boleh jadi gila.
I = igauan indah tak terkira.

(selepas kahwin)
H = hantu jembalang lagi sempurna.
A = air mata jadi teman setia.
T = tempat mengadu dah tak ada.
I = ikut hati mati, ikut rasa binasa...

p/s:agak2nya korang yg mane yer :D
yang pastinya...kite kene ikhlas menyayangi sesorang tu...tanpa ade perbezaan...
ok....thanks...ini dinamakan kehidupan...kalau bermula dengan baik,harus la kite akhirnya dengan baik...bak kate org putih good ending...ahahkkksss...sorry la my b..dah lame x update sian b kan di anaktiri kan...sory sayang....busy i  sekarang ni mengalahkan menteri huhuhu....anyway...i cube update kalau ade free...huhuhuh....salam sayang and rindu too my B...blog ku^_^ nak kissss....muahxx!

wassalam....

3 comments:

Farhan Zulhusmi said...

so....the conclusion is....
jgn bercinta sebelum kawin...hahaha.....
cuba erk...xleh lah...cuba..hahaha

ain hamzah said...

awak.....

hmmm... awak npe selepas kawen CINTA tu maksud dia mcm tu ye? :(

ezah othman said...

suka lahh yang ni ! :D haaa..along2 ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...