kiss!!!

Tuesday, 1 March 2011

AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ?


s

AKU MMG GILA TRAFIK ! SO WHAT ?





assalamualaikum...

hmm...mcm best jer..
tajuk yang menarik..membuatkan i tertarik...

x pernah join ni....masih baru(^_^)

kisah kematian..
. ade satu kisah kematiann  masih segar di fikiran sy,,iaitu sorag kawan mase time f3..waktu kiteorg sibuk2 nk pmr..berperang dengan soklan kementerian p.m.r...tapi fuad bertarung nyawa di hospital...mase tengh relax ngn kawan2..dapat berita yang dia x de..kebetulan sy rapat ngn adik fuad ni..*maklumla abang encem..rapat2 la ngn adik..ceh,,niat x baik btul...

baru sy terfikir..ajal maut itu  tidak mengenal sesiapa pown...asal dinamakan manusia..mesti menghadapi maut..akhirnya pergi la..fuad atau ikhwan*ikhwan name yang telah diberikan semasa dia koma hampir 3 bulan..dengn menukar nama ikhwan..dirinya mula sedar..tapi walaupun sedar untuk beberapa hari...

hanya untuk mengucapkan selamat tinggal..akhirnya fuad atau ikhwan pergi menyahut seruan ilahi.. kepada yang mernyayanginya... hampir genap 4 tahun...namanya masih segar didalam fikiran saya dan rakan2..kerana sikapnya yang lemah lembut...sesuai la dengan gelaran al-hafiz yang telah dipegang olehnya...dia menghafaz 30 juzuk al-quran...insyaallah..
~al-fatihah~

Jangan yakin ingin tangguh taubat di masa tua, kerana usia muda bukan jaminan bakal sampai masa tua..Jangan juga jadikan taubat sebagai alas untuk kita melakukan dosa..Fikirkanlah dosa dan pahala, lalu laksanakan yang berpahala, tinggalkan yang berdosa..Hisab la dirimu sebelum kita dihisab kelak..Semoga Allah mengampunkan segala dosa kita dan memberikan kekuatan untuk sentiasa meningkatkan iman di dada..Amin Ya Sami'un 'Alim..kerana kematian itu satu yang pasti...


sekian terima kasih..wasalm

6 comments:

apisv2 said...

slm kunjungan..

aku memang gila traffik

~masithah hanis~ said...

tq tq....:)

Hazmin said...

Salam takziah Hazmin ucapkan..

wah...giler trafik ni..hehe..
jom sama-sama tambah trafik...
happy blogging.


BLOG HAZMIN

~masithah hanis~ said...

thanks :D

gila sketika...huhu

hacker said...

nice entry...

jom bce info tntg dunia n akhirat di blog prince..
:)

~masithah hanis~ said...

ok...tq:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...